latinica  ћирилица
20/04/2015 |  19:01 | Аутор: РТС

Пижон се посвађао са кoаутором књиге о дербију и напустио промоцију

Промоцију књиге о "Дерби, мој дерби – Много смо јачи", која је одржана у Хотелу "Цептер" у Београду, обиљежио је вербални сукоб легендарног фудбалера Црвене звезде Владимира Петровића са коаутором Божом Копривицом.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

Опширно уводно излагање Боже Копривице, у којем је у неколико прилика негативно говорио о Звезди, Владимир Петровић Пижон је прекинуо са "скрати мало" и додао:

"Смањи мало доживљај. Што не причаш када сам вам дао гол и када су сви играчи Партизана попадали на траву?", рекао је Пужон.

Након тога су њих двојица ушли у вербални сукоб, а онда је Пижон демонстративно напустио прес-салу хотела.

"Није ми жао што је Пижон отишао, мора да покаже стрпљење. Али, ја га и даље поштујем као играча", рекао је послије тога Копривица, који је написао дио књиге о Партизану.

Копривица је са Вулетом Журићем написао књигу о вјечитим дербијима фудбалера Звезде и Партизана.

"Успио је да се посвађа са Пижоном, што мени никада није успјело", казао је Журић.

Поред аутора, присутнима је требало да се обрате легенде два клуба, међу којима је био и Пижон, али о дербијима су говорили само Душан Савић, Ненад Бјековић и Момчило Вукотић.

Књига "Дерби, мој дерби – Много смо јачи" представљена је као слање "позитивне поруке да је дерби највећи празник српског спорта" и да се позове на "здрав ривалитет и истакне да насиљу било које врсте или хулиганству није мјесто на стадионима".

Промоција се одржала у недјељи у којој ће се два клуба састати у суботу, у 24. колу фудбалског првенства Србије.