latinica  ћирилица
21/04/2015 |  17:42 | Аутор: СРНА

Брчко- Суспендован бивши шеф полиције Горан Лујић

Горан Лујић суспендован је данас са мјеста вишег инспектора у Јединици за истраживање ратних злочина, након што је против њега Тужилаштво дистрикта покренуло истрагу због сумње да је, док је био на челу Полиције Брчко дистрикта, починио више кривичних дјела, сазнаје Срна у брчанској полицији.
Горан Лујић - Фото: 24 sata info
Горан ЛујићФото: 24 sata info

Ова суспензија услиједила је на основу наредбе Тужилаштва Брчко дистрикта о покретању истраге против полицијског службеника чији су иницијали Г.Л, имајући у виду да постоје основи сумње да је именовани починио кривична дјела угрожавање јавног саобраћаја, злоупотреба службеног овлашћења и фалсификовање исправе, изјавио је портпарол брчанске полиције Халид Емкић.

Према његовим ријечима, Г.Л. је суспендован зато што би његов даљи рад могао штетити угледу полиције и јер би могао утицати на квалитет провођења истраге.

Према писању федералних портала, Лујић је суспендован до окончања кривичног поступка, с обзиром на то да је против њега Тужилаштво дистрикта донијело наредбу о спровођењу истраге због постојања основа сумње да је починио кривична дјела угрожавања јавног саобраћаја, злоупотребе положаја или овлаштења и продуженог кривичног дјела кривотворење службене исправе.

Наводно, Лујић је у брчанском насељу Колобара скривио саобраћајну незгоду у којој је ударио у друго возило, те злоупотребио свој службени положај јер је извјештај о тој догађају лажиран па се тврдило да је незгоду изазвао други полицијски службеник који је возио ауто којим се искључиво користи Лујић. Како наводе портали, случај је расвијетљен те је установљено да је Лујић, сада распоређен на послове вишег истражиоца ратних злочина, заправо скривио незгоду.

Лујића је на позицији шефа полиције у фебруару наслиједио Горан Писић.