latinica  ћирилица
27/04/2015 |  19:37 | Аутор: РТРС

Зворник: Терористички напад - исламски терориста убио полицајца (ВИДЕО)

У зворничку полицијску станицу вечерас је око 19 часова и 10 минута, за вријеме примопредаје смјене, упао наоружани припадник вехабијског покрета са двије аутоматске пушке и притом пуцао у полицајце. Наоружани нападач је узвикивао "Алаху екбер!"

Убијен је полицајац Драган Ђурић, а рањени су Жељко Гајић и Стево Миловановић.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач рекао је да је ријеч о најгорем терористичком акту. Министар каже да је приправност полиције подигнута на највиши ниво.

- Нећемо дозволити да терористи владају, безбједност је подигнута на највиши ниво. Говорили смо да је борба против тероризма потребна, морамо заштитити наше полицајце, грађане и установе, јер ово може бити почетак много горих дешавања у Републици Српској. Предузећемо све могуће мјере да заштитимо грађане. Грађани се такође требају укључити и доставити све евентуалне информације о терористима. Имаћемо одговоре на овакве ствари, нећемо опростити нити заборавити, то сви морају знати, изјавио је Лукач у телефонском разговору за РТРС.

Полиција је успјела да савлада нападача и при томе га убила.  Нападач на полицијску станицу је Нердин Ибрић, потврдио је вечерас Драган Лукач, министар унутрашњих послова Српске.

Двојица полицајаца који су рањени у терористичком нападу на полицијску станицу у Зворнику, медицински су збринути у зворничкој Општој болници. Рањени полицајци налазе се у стабилном стању и изван су животне опасности. 

Незванично, припадник вехабијског покрета довезао се возилом до Станице јавне безбједности у Зворнику, а када му је речено да ту не може да се паркира, почео је да пуца. Велики број грађана налази се испред Опште болнице Зворник, интересујући се за здравствено стање рањених полицајаца. И испред зграде Станице јавне безбједности Зворник налази се велики број грађана.