latinica  ћирилица
27/04/2015 |  20:53 | Аутор: СРНА

Додик: Терористички напад у Зворнику - напад на институције Српске (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас да је терористички напад на полицијску станицу у Зворнику доказ да Српска не може да рачуна на обавјештајне изворе из БиХ.
Милорад Додик, предсједник Републике Српске - Фото: Сенссервис
Милорад Додик, предсједник Републике СрпскеФото: Сенссервис

- Није било никаквих података о терористичком нападу. То само говори колико безбједносна структура у БиХ функционише и колико има потенцијалних терориста спавача, који су у сваком тренутку спремни да било гдје направе терористички акт, рекао је Додик.

Он је истакао да је ово напад на институције система и да сигурно није индивидуалан чин, мада ће сви покушати да то на тај начин презентују.

Додик је подсјетио да је нападач изабрао као мету напада полицијску станицу, дошао са аутоматском пушком, викао "Алаху екбер" и безочно убио полицајца.

Без обзира што је појединац извршио овај напад, каже Додик, он је морао у некој средини да буде едукован за тако нешто.

- Очигледно је да је ту ријеч о нападу из вјерских и терористичких разлога и да је ово терористички акт, рекао је Додик и додао да се напад десио изненада и неочекивано.

Додик је нагласио да ће Република Српска, након свега овога, морати да још једном стави на дневни ред своју безбједносну структуру.

- Треба да видимо на који начин морамо да се бранимо од таквих који изненада нападају и ударају на институције система, рекао је Додик.

Предсједник Српске је изразио саучешће породици страдалог полицајца у терористичком нападу у којем су још двојица полицајаца рањена.

- Највећа је жал за погинулим полицајцем, који је данас мирно дошао на посао. Највећа туга је за његову породицу којој изражавам саучешће, рекао је Додик.

Предсједник Српске је навео да га је телефоном назвао премијер Србије Александар Вучић, који му је рекао да пренесе изразе саучешћа породици настрадалог полицајца.

ДОДИК САЗВАО САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРПСКЕ У ИНСТИТУЦИЈАМА БиХ

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сазвао је за сутра у Бањалуци састанак са представницима Српске у заједничким институцијама БиХ.

На састанак су позвани предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић, замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић и замјеник предсједавајућег Дома народа БиХ Огњен Тадић, те српски министри у Савјету министара БиХ, речено је Срни у кабинету предсједника Републике.

Састанак ће бити одржан у Палати Републике са почетком у 17.00 часова.