latinica  ћирилица
27/04/2015 |  21:35 | Аутор: РТРС

Лукач: Безбједност у Српској подигнута на највиши ниво (ВИДЕО)

Након напада на полицијску станицу у Зворнику у којем је наоружани мушкарац убио једног и ранио двојицу полицајаца, министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је изјавио да овај напад може бити почетак много горих догађања у Републици Српској.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је изјавио да је ријеч о најгорем терористичком акту и да је приправност полиције подигнута на највиши ниво.

Нападач на полицијску станицу је Нердин Ибрић рођен 1991. године, из села Сапна код Зворника, потврдио је вечерас Драган Лукач, министар унутрашњих послова Српске.

Напад је извршен у вријеме смјене у полицијској станици, што значи да је нападач знао када се врши смјена и да тада има највише полицајаца", нагласио је Лукач и потврдио да је нападач дошао аутомобилом испред полицијске станице, пуцао из пушке и полицајца убио на вратима.

- Након тога је ушао унутра и наставио да пуца и том приликом ранио још двојицу полицајаца. Остали полицајаци су запуцали према њему и нападач је убијен током размјене ватре, рекао је Лукач.

Он је додао да је нападач био наоружан са двије пушке и пиштољем, те да су му џепови били пуни муниције.

- Нећемо дозволити да терористи владају, безбједност је подигнута на највиши ниво. Говорили смо да је борба против тероризма потребна. Морамо заштитити наше полицајце, грађане и установе, јер ово може бити почетак много горих дешавања у Републици Српској, рекао је Лукач.

Истакао је да ће се предузети све могуће мјере да би се заштитили грађани.

- Грађани се такође требају укључити и доставити све евентуалне информације о терористима. Имаћемо одговоре на овакве ствари, нећемо опростити нити заборавити, то сви морају знати, изјавио је Лукач у телефонском разговору за РТРС.