latinica  ћирилица
29/04/2015 |  07:02 | Аутор: РТРС

АБА: Цедевита - Црвена звезда, РТРС од 20.25

Кошаркаши Цедевите дочекују вечерас, од 20 часова и 30 минута, уз пренос на нашој телевизији, Црвену звезду у трећој утакмици финала плеј - офа АБА лиге.

Обје екипе су у прилици да освоје свој први трофеј у регионалном такмичењу, а "црвено-бијели" воде након прва два меча воде са 2-0 у финалној серији.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је да је његова екипа веома мотивисана и спремна за велику борбу која је очекује у трећој утакмици.

"Цедевита је свој квалитет и чврстину показала у оба меча прије нашим навијачима. Ми смо успјели да славимо, да поведемо са 2:0 у серији и да одбранимо предност домаћег терена. Ипак, Цедевита је показала да може да изађе из оваквих ситуација у полуфиналној серији против Будућности, када су послије изгубљена прва два меча изгледали врло квалитетно, посебно у првом мечу у Загребу", изјавио је Радоњић, а преноси званични сајт "црвено-бијелих".

С друге стране, тренер Цедевите Јасмин Репреша рекао је да ће његов тим учинити све да побједом над Црвеном звездом продужи финалну серију плеј-офа АБА лиге.

"Евидентно је да влада велики интерес за утакмицу и да ће дворана бити пуна. Даћемо све од себе да Звезди узвратимо за ове поразе који су били неугодни у Београду", рекао је Репеша.

Он је поручио да кључ тријумфа лежи у заустављању капитена Звезде Луку Митровића.

"Митровић је одлично играо у прва два дуела, а често смо му и ми допуштали да се истакне. Кључ нашег повратка у серију биће његово заустављање", навео је хрватски стручњак.

Утакмица Цедевита - Црвена звезда игра се у Загребу са почетком у 20 часова и 30 минута уз пренос на нашој телевизији.