latinica  ћирилица
29/04/2015 |  14:35 | Аутор: РТРС

У четвртак промјенљиво

У четвртак ће у Републици Српској бити промјенљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима, касније сунчано уз раст температуре и мјестимичне поподневне пљусакове.
Прољеће - Фото: РТРС
ПрољећеФото: РТРС

Ујутро мало до умјерено облачно и свјежије, на вишим планинама слаб мраз. По котлинским предјелима и на висоравнима јутарења магла. Током дана сунчано уз дневни развој облачности која ће бити израженија на југу и касније у централном појасу, чешће у планинама. То ће условити локалне поподневне пљускове.

Вјетар слаб и промјењљив, током дана на југу и у Динаридима умјерен југозападни. Јутарња температура од три до осам степени Целзијусових, на југу око 10, у вишим предјелима око нуле, понегдје уз слаб мраз. Највиша дневна температура ваздуха од 15 до 20 степени, на југу и сјеверу понегдје и степен два виша, у вишим предјелима од 10 степени.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ

Јутро претежно ведро, око ријека краткотрајна сумаглица или магла. Током дана сунчано уз умјерен развој дневне облачности. У широј околини, посебно у јужним брдско планинским дијеловима регије постоје услови за краткотрајне пљускове. Јутарња температура око пет, а максимална дневна до 20 степени.