latinica  ћирилица
29/04/2015 |  15:13 | Аутор: СРНА

Тегелтија са делегацијом УНДП-а о реализацији пројеката

Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом УНДП-а о наставку Пројекта интегрисаног и одрживог локалног развоја у Српској, за који ће Влада Републике и УНДП обезбиједити додатна финансијска средства.
Министар Зоран Тегелтија са делегацијом UNDP-ија - Фото: СРНА
Министар Зоран Тегелтија са делегацијом UNDP-ијаФото: СРНА

Овај пројекат, укупне вриједности 520.000 долара, намијењен је за побољшање приступа и квалитета јавних услуга у јединицама локалне самоуправе, те за развој привреде или пољопривреде у руралним подручјима, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

Представници УНДП-а, шеф бањалучке Канцеларије Горан Вукмир и менаџер Програма УН за обнову Едис Арифагић, разматрали су са министром финансија и динамику провођења пројеката који се финансирају из донације Владе Србије, у оквиру које су обновљене основне школе у Приједору и Челинцу, те Центар за социјални рад у Шамцу, а посебан нагласак је био на активностима које слиједе у имплементацији Пројекта заштите од поплава.

Министар Тегелтија и представници УНДП-а нагласили су да је веома значајно што су заједничким напорима почели са реализацијом изградње првих пет стамбених једница у Лопарама за породице чије су куће уништене у клизиштима.

"То је само дио ширег заједничког пројекта збрињавања 150 породица које су остале без својих домова у Републици Српској у прошлогодишњој елементарној непогоди", наводи се у саопштењу.

Развојни програм УН и Фонд солидарности, као и локалне заједнице заједнички учествују у пројекту изградње укупно 150 типских кућа на подручју Републике Српске, за шта ће локалне заједнице обезбиједити локацију и документацију, Фонд двије трећине, а УНДП трећину неопходних средстава.