latinica  ћирилица
30/04/2015 |  07:22 | Аутор: Б92

Радоњић: Морамо бити мирнији; Репеша: Скок и одбрана на Марјановићу

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић каже да његов тим мора да буде много мирнији у четвртом мечу финалне серије АБА лиге са Цедевитом.

"У четвртак је нови меч, и даље смо у предности. Цедевита је стартовала како је планирала, са јасном идејом како да игра. Направили су велику предност, борили смо се до краја да смањимо... Мораћемо да будемо мирнији, да одиграмо боље и да дођемо до резултата", рекао је Радоњић.

Тренер "црвено-бијелих" није био задовољан начином на који је третиран Бобан Марјановић.

"Задовољан сам чињеницом да немам ниједног повријеђеног играча вечерас. Играли смо само са једним центром, можда је то проузроковало је већу мотивацију да се Марјановић зауставља, што хвала Богу није проузроковало неку повреду".

На питање да ли мисли да се прегрубо играло на Марјановићу, Радоњић је одговорио:

"Не мислим, видио сам својим очима. Надам се само да ћемо имати однос судија као што је Цедевита имала у Београду. Надам се и очекујем".

Звездин тренер добио је и техничку грешку после протеста због једне одлуке.

"Не коментаршишем суђење, само благо када покушавам да заштитим играче, и покушаћу да останем досљедан томе".

"Црвено-бијели" играју слабије у односу на серију са Партизаном.

"Четири меча у шест дана против Партизана, то у Србији значи много. И о једном дербију се много пише и прича, а не о шест", закључио је Радоњић.

С друге стране, тренер Цедевите Јасмин Репеша рекао је да су скок и одбрана на Бобану Марјановићу донијели побједу против Звезде.

"У прве три четвртине како смо изгледали, тако требало да изгледамо до краја ако хоћемо да окренемо серију. Скок и одбрана на Марјановићу су били бољи у односу на прве двије утакмице и заслужено смо изборили још један меч. Морамо да изађемо сутра на идентичан начин као и вечерас. Морамо да се што прије опоравимо, јер ко уђе са више енергије добија утакмицу. Надам се истој подршци са трибина јер су ови момци то заслужили".

Цедевита је била много агресивнија него у прве двије утакмице.

"Звезда заиста и јесте евролигашка екипа. Морате да будете чврсти против такве екипе. Они направе брзо брејк ако се опустите".

На питање о навијачима Репеша је рекао: "Мислим да није била пунија дворана од како сам дошао овдје".

Кошаркаш загребачке екипе Марко Томас је увјерен да Цедевита може до 2-2.

"Они су покушали да спуштају на Марјановића, али нису успјели. Надам се да ћемо и сутра одиграти овако храбро и чврсто. Мислим да можемо да парирамо Звезди".

Звезда води са 2-1 у побједама, а четврти меч игра се у четвртак од 20.30.