latinica  ћирилица
30/04/2015 |  09:47 | Аутор: Агенције

Перић: Нема оправдања, морамо бити ангажованији у Нишу

Селектор рукоменте репрезентације Србије Дејан Перић рекао је да нема оправдања за катастрофални пораз од Исланда у квалификацијама за Европско првенство.

Подсјећамо, Србија је изгубила у Рејкјавику од Исланда са 38:22 (16:10) у трећем колу квалификација за ЕП, а реванш меч на програму је у недјељу у Нишу.

"Орлови" су тако доживјели први пораз у квалификацијама, у којима су у Групи четири први на табели четири бода, колико има и Исланд.

"За овакав пораз нема оправдања. У припреми за наредну утакмицу свако од нас треба прво да пође од себе. Губимо и побјеђујемо као тим. Промашеним зицерима и техничким грешкама смо отворили меч и недопустиво много голова добили из контранапада. У припремама са жељом да из агресивне одбране стекнемо мир у нападу, она је била изузетно пасивна што се лако преносило на наш напад. И у поразима нике исти начин како се губи. Заслужено смо изгубили великом разликом. Пред нама је реванш меч за три дана гдје ћемо учинити све да одиграмо квалитетније да дођемо до побједе. Вјерујем у екипу и момке, и урадићу све да наша игра буде ангажованија и да се у Нишу реванширамо Исланђанима", рекао је Перић.

Капитен Србије Момир Илић навео је да су "Орлови" направили велики број техничких грешака.

"Ништа једноставно није функционисало – много техничких грешака смо направили, они су нас 'исконтрирали' и постигли много лаких голова. Међутим, свакако да ништа није завршено. Очекује нас реванш у Нишу у којем ћемо свакако ићи на побједу", додао је Илић.

Утакмица измедју Србије и Исланда биће одиграна у недјељу од 19 часова у Спортском центру "Чаир" у Нишу.