latinica  ћирилица
30/04/2015 |  10:26 | Аутор: РТРС

Надал: Ђоковић супериорнији у односу на друге

Шпански тенисер и четврти играч свијета Рафаел Надал изјавио је да је Новак Ђоковић тренутно супериоран у односу на све играче на АТП Туру.
Ђоковић, Надал - Фото: Beta/AP
Ђоковић, НадалФото: Beta/AP

Иако је до прије неколико година Рафин највећи ривал био Швајцарац Роџер Федерер, чак 21 финале одиграо је против Новака.

Ђоковић и Надал до сада су одиграли 43 међусобна дуела, а Шпанац води резултатом 23-20 у побједама.

"Мислим да сам најважније мечеве играо против Роџера. Међутим, морамо признати да је у данашње вријеме Ђоковић далеко супериорнији у односу на било кога другог", рекао је Надал, а пренио Б92.

"Рафа" је од 2005. сваке године освајао бар по један Гренд слем, али се чини да ће ове сезоне најтеже стићи до титуле на неком од највећих турнира.

"Није лако то урадити – морате напорно радити, бити константни и никада да не заборавите шта значи освајање турнира – било то био Гренд слем, Мастерс или турнир из серије 250. Не смете подцијенити изазове са којима се сусрећете на турнирима, посебно на Мастерсима на којима играју сви из најбољих 50", навео је Надал истакавши да вјероватно неће бити тренер по окончању играчке каријере.

С друге стране, Ђоковић има сјајан старт сезоне, пошто је послије тријумфа на Аустралијан Опена, освојио је прва три Мастерса – у Индијан Велсу, Мајамију и Монте Карлу.

Новак је одлучио да пропусти Мастерс у Мадриду који почиње у понедјељак, а на којем управо Надал брани титулу.