latinica  ћирилица
30/04/2015 |  10:55 | Аутор: Б92

Инзаги: Прихватићу било коју одлуку клуба

Тренер Милана Филипо Инзаги очекује отказ предстојећих дана због лоших резултата са "росонерима".

Милан је поражен у посљедња два кола Серије А, а не зна за побједу већ четири утакмице, па се пет кола прије краја сезоне практично опростио од пласмана у Европу.

"Ово је фудбал. Постоје лоши дани, а оваква ситуација је увијек ризична за тренера. За разлику од меча са Удинезеом, дали смо све од себе, али је Ђеноа била боља. Разочаран сам", рекао је Инзаги.

Већ недјељама се спекулише о смјени легендарног голгетера, а чини се да јој је сад најближи.

"Никад нисам одустајао, ни као играч, ни сада као тренер. Идем уздигнуте главе, клуб ће процијенити ситуацију, а ја ћу прихватити коју год одлуку донесу. У четвртак ћу знати", рекао је Инзаги.

Милан је био у конкуренцији за Лигу Европе до прије неколико мјесеци, чак је савладао и Наполи, који се бори за Лигу шампиона, али према ријечима Инзагија, све је кренуло наопако послије серије повреда играча.

"Жалим због неколико одлука, извињавам се због игре на посљедња два меча, поред њих најгори је био против Лација. Сада нам преостаје да на достојанствен начин завршимо сезону. Тактика је небитна, када се мучиш овако, битне су неке друге ствари", закључио је тренер клуба са "Сан Сира".

Италијански медији спекулишу да би још један бивши играч Милана Кристијан Броки могао да замени Инзагија, а попут њега, на мјесто првог тренера "росонера" би стигао са клупе младог тима.