latinica  ћирилица
30/04/2015 |  12:21 | Аутор: Агенције

ЦАС одбацио захтјев Легије из Варшаве

Суд за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС) одбацио је захтјев Легије из Варшаве, која је од Европске фудбалске уније затражила финансијску компензацију након што су дисквалификовани из плеј-офа за групну фазу Лиге шампиона, јер су у тим уврстили суспендованог играча.

Легија је од Уефе затражила 1.854.385 евра компензације, али је ЦАС тај захтјев одбацио.

Легија је послије двомеча у трећем колу квалифијација за Лигу шампиона побиједила Селтик укупним резултатом 6:1 (4:1, 2:0), али је реванш утакмица у Глазгову поништена, јер је пољски клуб у тим уврстио суспендованог фудбалера, па је меч регистрован са 3:0 за шкотски тим. Селтик је тако прошао на основу правила о постигнутом броју голова у гостима.

У реванш утакмици против Селтика, у 86. минуту у игру је ушао Бартош Березински. Он је прошле сезоне добио три утакмице суспензије због црвеног картона у утакмици против Аполона у Лиги Европа. Березински није играо у двомечу другог кола квалификација за Лигу шампиона против Сент Патрика и у првој утакмици против Селтика, али је клуб требало да га региструје за то такмичење како би почела да тече суспензија.

Према правилима Уефе, утакмица се "региструје службеним резултатом", ако је суспендовани фудбалер у екипи.