latinica  ћирилица
30/04/2015 |  13:55 | Аутор: dnevni avaz

На "Пецари" физички нападнут потпредсједник ФС БиХ Дарко Љубојевић

Фудбалери Борца доживјели су пораз у Широком Бријегу (1:2), у реванш мечу полуфинала Купа БиХ, али много више од пропуштене прилике за пласманом у финале овог такмичења, челнике премијерлигаша са Градског стадиона боле дешавања у самом финишу, те по завршетку меча на “Пецари“ кад су и буквално за длаку избјегли линч.

Наиме, домаћим навијачима, али и челницима клуба, као да није било доста неспортског навијања и великог притиска на играче Борца, али и судијску шесторку, већ су, након феноменалног поготка Вагнера који је Широкобријежане и одвео у финале, наставили са салвом увреда и пљувања према клупи Бањалучана.

По завршетку меча у томе је предњачио директор клуба, Дадо Солдо, који је, стојећи тачно изнад улаза у тунел сваког играча и члана стручног штаба Борца испратио најпримитивнијим псовкама и увредама, објавио је Дневни аваз.

На то је реаговао легенда Бањалучана, актуелни потпредсједник ФС БиХ, Дарко Лјубојевић, упозоривши га да је то крајње некоректно, а онда је кренула лавина према њему.

- У тренутку док смо се нас двојица расправљали, према мени је скочило пет или шест људи који су сједили одмах изнад делегације мог клуба, и кренули да галаме. Најжешћи је био управо Славен Зеленика, члан управе Широког Бријега и подпредсједник Комитета за финансије ФС БиХ, који је чак покушао и да се физички обрачуна са мном. Срећом, било је ту ипак доста разумних људи који су њега и његову групу задржали и спријечили даљњу ескалацију. Не смијем ни да помислим шта би се десило да је, којим случајем, дошло до туче. Мислим да нас нико неби спасио класичног линча. Зато ћу против њега, као и директора Солде, поднијети дисциплинску пријаву јер су заслужили сваку казну – истиче Дарко Лјубојевић.

Нјегове ријечи потврдио је и први човјек Бањалучана, Драшко Илић, који је нагласио и како ће се клуб и званично огласити, како према Фудбалском савезу БиХ, тако и према Широком Бријегу.

- Ни у сну нисмо могли помислити да ћемо у Широком Бријегу бити дочекани, али и испраћени на такав начин. Мислим да то, ни ми који смо сједили на трибинама, као ни играчи и стручни штаб, ни у једном тренутку нисмо заслужили. Такве нападе и увреде нисам одавнои нигдје чуо, а полиција умјесто да нас заштити, једноставно нас је избацила са стадиона. Зато ћемо послати званичну пријаву на адресу Савеза у којој ћемо описати до танчина шта смо све доживјели, али и писмо на адресу Широког Бријега у којем ћемо се нашим домаћинима “захвалити“ на гостопримству. Заборавили су да је Борац клуб који има име и традицију и а не јуче формирани клуб – са огорчењем је констатовао Илић.

Управни одбор понудио оставке Борца

Предсједник Управног одбора Борца, Драшко Илић, потврдио је да су он, као и цјелокупан УО клуба, понудили своје оставке Скупштини Борца.

- Човјек сам који има морал и који неће да живи у илузијама. Из више разлога сам и ја, као и моји сарадници, понудили наше мандате Скупштини на располагање, а два су највећа. Први је изузетно тешка економска ситуација у којој се Борац нашао, а други лоша подршка. Борац је уопште нема, ни у граду ни у Републици Српској, остао је сам и усамљен и поствља се оправдано питање да ли ће овај клуб у будућности уопште функционисати – појаснио је Илић ову одлуку, уз напомену да је засједање Скупштине заказано за 1. јуни.