latinica  ћирилица
30/04/2015 |  19:43 | Аутор: РТРС

Управа Борца понудила колективну оставку

У Фудбалском клубу Борац поново је бурно.

"Црвено-плави" су у сриједу завршили наступ у Купу Босне и Херцеговине поразом од Широког Бријега у полуфиналу, а већ дана појавила се вијест која је тешко пала свима у клубу.

Наиме, руководство клуба из Платонове, на челу са предсједником Управног одбора Драшком Илићем, понудило је колективну оставку, која ће бити разматрана на Скупштини клуба сљедећег мјесеца.

Руководство Борца овакву одлуку није донијело због елиминације из Купа Босне и Херцеговине од Широког Бријега, већ због небриге надлежних органа у Граду и Републици Српској да помогну "црево-плавима" у санирању огромних финансијских проблема,саопштено је из бањалучког премијерлигаша.

"Одлуку сам донио, заједно са сарадницима прије мјесец дана да понудимо оставку Скупштини клуба, али то не значи да ће Борац бити обезглављен до краја сезоне. У наредних мјесец дана ће се морати изнаћи рјешења за будућност нашег клуба", рекао је Илић.

Први човјек "црвено-плавих" навео је да је главни разлог за овакву одлуку Урпаве катастрофална економска ситуација у клубу, која је због недомаћинског односа претходних управа нарасла на милионске износе.

"Ми више нисмо у стању да санирамо огроман дуг, вратили смо досад у посљедњих годину и по дана око 700.000 КМ, омогућили да клуб функционише, готово све припремили за изградњу помоћног терена, али вода нам је сад дошла до грла. Сав тај новац који смо вратили завршио је на рачунима повјерилаца због чега су испаштали играчи и радна заједница", казао је Илић и додао: "Борцу су сви окренули леђа и Град и Српска. Не могу да прихватим да је годинама спорт заобиђен и на маргини дешавања. Нама је Град дао управљање Градским стадионом, који је у власништву Бањалуке, и ми од њега имамо само обавезе, док с друге стране дворану Борик прогласи јавном установом која се финансира из буџета са 1.9 милиона марака. Осим што запослени у Борику примају плате из буџета, могу и да изнајмљују дворану и додатно зараде, док нама стижу само рачуни за наплату. Код нас тренирају бројни спортски колективи, од атлетичара до боксера, често нам организују и хуманитарне концерте, а на нама је да све санирамо и поплаћамо рачуне", додао је Илић.

Предсједник УО Борца је као једину свијетлу тачку у клубу са "Градског стадиона", поред управе, играча и тренера, навео најватреније навијаче клуба, "Лешинаре".

"Они су једини стали уз нас, помагали колико су могли и никад нису оставили Борац на цједилу. Желим такође да се захвалим Бањалучанима на 'несебичној' подршци, њих око 100 дође на 'Запад' на домаћим утакмицама иако смо отворили и 'Југ' и 'Исток' бесплатно. Толико о њиховој подршци Борцу, а сад да направите анкету на улици, сви имају мишљење о клубу".

Скупштина Борца биће одржана по завршетку текуће фудбалске сезоне у Премијер лиги Босне и Херцеговине.

Додајмо и то да "црвено-плави" у наредном колу Премијер лиге, предстојећег викенда гостују на "Грбавици" екипи Жељезничара.