latinica  ћирилица
04/05/2015 |  06:50 | Аутор: novosti.rs

Типсаревић: Желим на ОИ у Рију

За мјесец дана од како се вратио на терен послије дуге повреде, Јанко Типсаревић је успио да напредује са 829. мјеста на 635. позицију (уочи нове листе која излази у понедјељак), оствари три побједе у главним жријебовима турнира (уз три пораза), освоји 60 поена и заради нешто испод 20.000 долара.
 - Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

Такав напредак није толико лош, иако се очекивало да би Јанко могао да изабере да се преко мањих турнира брже пробија ка врху, умјесто што осцилира и тражи форму на јачим АТП такмичењима, пишу "Новости".

Наиме, послије дубла у Мајамију, гдје је "пробио лед", забиљежио је само по један сингл тријумф у Хјустону, Букурешту и Минхену, док је овог викенда испао у квалификацијама за Мадрид (у 2. рунди изгубио од Кокинакиса 3:6, 6:4, 6:7). То није испунило очекивања српског тенисера, који ће промеијнити план у наредном периоду.

"Турнири се доста разликују од тренинга. Можете да тренирате по десет сати дневно током два мјесеца, али кад крене меч, све је другачије. Треба ми тенис, али је потребно и да будем паметан и да не играм баш сваке недејље. Мораћу добро да размислим о календару. Послије овога, вјероватно ћу играти један или два челенџера - говори Типсаревић, који додаје: "Нисам себи поставио ниједан посебан циљ за ову сезону. Али, у 2016. био волио да се нађем у главном жријебу Олимпијских игара у Рију, а да бих то остварио потребно је да сам пласиран у првих 50".

Уз све околности, Типсаревић, који сљедећег мјесеца пуни 31 годину, наредних пар мјесеци ће да одреди судбину ове сезоне.