latinica  ћирилица
04/05/2015 |  06:54 | Аутор: Агенције

Рукометни савез Србије подржао Бошковића

Управни одбор Рукометног савеза Србије (РСС) пружио је подршку селектору женске репрезентације Саши Бошковићу, али да сви очекују да национални тим елиминише селекцију Румуније у баражу за Свјетско првенство.
Саша Бошковић са рукометашицама Србије (ФОТО: english.blic.rs) -
Саша Бошковић са рукометашицама Србије (ФОТО: english.blic.rs)

Најбоље српске рукометашице Андреа Лекић, Сања Дамјановић, Катарина Томашевић и Драгана Цвијић раније су објавиле се неће играти у бараж мечевима против Румуније, али и све док је на клупи репрезентације Бошковић.

"Поред заслуга и поштовања према играчицама које су одбиле да играју за селекцију док је на мјесту селектора Бошковић, не можемо да их подржимо да условљавају своје наступе за репрезентацију јер то једноставно тако не иде. Стручном штабу сугеришемо да има више активности, више информација да дијели и да се више брине о атмосфери у селекцији, као и да је потребна боља комуникација са играчицама", рекао је потпредсједник УО Борислав Перовић.

Он је истакао да ће се о статусу Бошковића одлучивати у јуну када буде поднио извјештај.

"Битни су што чешћи и садржајни извјештаји према нама. Оправдана критика на селекторов рачун је недостатак комуникације. Морате да будете свјесни да је у плану и програму очекиван резултат".

Перовић је образложио да су представници РСС упутили позив играчицама које су саопштиле да неће да играју за селекцију, али и да се због клупских обавеза одазвала састанку само Андреа Лекић.

"Андреа је остала при свом ставу да не жели да наступи за селекцију док је селектор Бошковић. Касније је обављен и телефонски разговор са осталим играчицама, које су се изјасниле да остају при свом ставу. Оне воле Србију, али су навеле да су односи такви да не могу да се превазиђу", закључио је Перовић.

Рукометашице Србије 25. маја у Врњачкој Бањи почињу припреме за бараж за шампионат свијета у Данској, а дуели са селекцијом Румуније на програму су 6. и 13. јуна.