latinica  ћирилица
04/05/2015 |  07:59 | Аутор: РТРС

Данас сунчано

Јутро угодно, дан веома топао уз сунчано вријеме, поподне локални пљускови и грмљавина на истоку и сјеверозападу и дијелом западу.Јутро умјерено до претежно облачно , на истоку мало до умјерено облачно, сунчано са угодном јутарњом температуром, и само локално у котлинским предјелима и на висоравнима пролазна јутарња магла.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Током дана се задржава промјењљиво облачно вријеме са сунчаним интервалима дужим поподне и веома топло. Умјерен до јак развој дневне облачности  ће у послеподневним часовима дати локалне пљускове на сјеверозападу, дијелом западу,истоку и југоистоку. У осталим предјелима остаје сунчано.

Према вечери у свим предјелима смиривање атмосфере, раслојавање и смањење облачности, а још по који пљусак може бити у доњем Подрињу.  Ветар слаб до умерен југозападни и западни. Највиша дневна температура ваздуха од 23°C до 28°C, у вишим пределима од 18°C.

ПРОГНОЗА ВРЕМЕНА ЗА БАЊАЛУКУ 

Јутро умјерено до претежно облачно, а током дана врло топло  уз сунчане интервале а према касном поподневу и вечери смањење облачности. Вјетар слаб до умерен југозападни и западни. Максимална дневна температура ваздуха око 27°C.