latinica  ћирилица
04/05/2015 |  08:22 | Аутор: СРНА

Приједор: Конкурс за средњошколце поете

Народна библиотека "Ћирило и Методије" Приједор расписала је конкурс за средњошколце за избор најљепших пјесама у оквиру Књижевних сусрета на Козари 2015.

- Конкурс који носи назив по латинској изреци `Верба волант, сцрипта манент` /Ријечи лете, написано остаје/ има за циљ популаризацију књижевности и подстицање поетског стваралаштва код ученика средњих школа, саопштено је из библиотеке.

Сви ученици средњих школа из Приједора могу учествовати у конкурсу, а теме о којима могу писати пјесме су "Ово је мој град" и "Како ли даљина свему дадне љепоту".

За три најбоља рада предвиђене награде су књиге, а награде ће добити и професори који анимирају највише ученика за учешће у конкурсу.

Имена награђених биће прочитана на свечаном отварању овогодишњих Књижевних сусрета на Козари, а првопласирани у обје конкуренције говориће своје стихове на поетском часу на Мраковици, централном догађају Сусрета.

Конкурс је отворен до 1. јула, а покровитељ је градска управа Приједор. Књижевни сусрети на Козари одржавају се у другој половини септембра.