latinica  ћирилица
04/05/2015 |  09:45 | Аутор: Мондо

"Отимачина од стране судија и Управе Сарајева"

Први човјек Фудбалског клуба Славија Здравко Шавија огорчен је након пораза од Сарајева (2:3) за који је директно оптужио судијску тројку на челу са Огњеном Ваљићем из Бањалуке и Управу ривала као главне кривце за пораз.
ФК Славија - Фото: РТРС
ФК СлавијаФото: РТРС

Шавија није превише бирао ријечи послије пораза у Источном Сарајеву након преокрета који је режирао Милош Стојчев у трећем минуту судијске надокнаде.

"Коментар ове утакмице је сувишан јер су судије против Славије извршиле класичну отимачину. Ово је крађа направљена удруженим снагама судијске тројке и Управе Сарајева", почео је Шавија своје виђење утакмице, преноси "Мондо".

"Први гол су дали из чистог офсајда, код 2:2 је наш играч оборен, нема црвеног картона, и могу да им поручим да за сва времена забораве да долазе у Источно Сарајево. Долазак им је забрањен! По игри по свему, реално је било неријешено, можда чак и наша побједа, али увјерен сам да смо играли још три дана, арбитри нам не би дозволили да остваримо тријумф".

Ипак је спортски фудбалерима ривала честитао на освојеним бодовима.

"Ја Сарајеву честитам на побједи, али ако на овакав начин освоје титуле, поручујем им да је се одрекну! Ја такав пехар не бих узео! Није све у новцу, није све у моћи, има ту и фер-плеја, али ово што је виђено данас је срамота за Фудбалски савез БиХ, за судијску организацију, за све спортске раднике у БиХ. Послије овакве крађе, отворено се питам да ли вриједи у овој земљи бити спортски радник јер арбитри са три звиждука однесу момцима оно што су регуларно освојили на терену. Ово је сраман дан за бх. фудбал!".

На питање о инцидентима на трибинама, Шавија је рекао да је апсолутно против насиља, али и свих других националистичких повика који су се чули током утакмице.

"Не знам како су нереди почели, али осуђујем свако насиље и хулиганске испаде без обзира да ли су то навијачи Славије или не. Не одобравам повике који вријеђају било коју нацију, вјеру или људско достојанство. Овај стадион треба да буде спортска арена уз спортско навијање, па нека побиједи бољи и да му се спортски честита. Али и то је изазвано судијским одлукама. Оваква Управа Сарајева каља углед клуба са 'Кошева', некада великог у Европи. Имати овакву ароганцију, са овим судијама...Запамтите, на овом се неће завршити", закључио је предсједник Славије.