latinica  ћирилица
04/05/2015 |  11:57 | Аутор: СРНА

СИПА: Примљена информација о могућем терористичком нападу

Агенција за истраге и заштиту БиХ примила је информацију од Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ о могућем новом терористичком нападу на територији БиХ и у току је њена провјера, речено је данас у Сипи.

Сипа је ову информацију прослиједила и другим полицијским органима у БиХ, те у оквиру својих надлежности и у сарадњи са локалним полицијским органима предузима одговарајуће мјере и радње ради провјере.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је раније да су безбједносне службе у БиХ добиле дојаву о новим пријетњама терористичким нападом у БиХ.

"Добили смо одређену информацију од једне партнерске службе из региона да постоје индиције и обавјештајни податак о могућности новог терористичког напада у БиХ", рекао је Мектић.

Он је истакао да су све безбједносне агенције у БиХ озбиљно схватиле и реаговале на ову информацију, што ће допринијети њеном расвјетљавању.

Према његовим ријечима, предузете су и све мјере у вези са безбједношћу објекта за који је постојала одређена информација да би могао бити предмет напада.