latinica  ћирилица
04/05/2015 |  15:15 | Аутор: СРНА

Козарац: Ален Бахоњић признао убиство Алића

Лице чији су иницијали А.Б. (30) из Козарца осумњичено је за убиство Алић Хасана (74) из овог мјеста, изјавио је данас начелник Центра јавне безбједности Приједор Далибор Иванић. Незванично, починилац је је Ален Бахоњић.

"Друго лице лишено слободе у оквиру ове истраге, И.Ч. из Козарца, тренутно има статус свједока", рекао је Иванић на ванредној конференцији за новинаре у Приједору.

Према његовим ријечима, случај је полицији пријављен јуче у 13.10 часова, а убиство је, највјероватније, извршено 29. априла у вечерњим часовима.

"Осумњичени је заједно са жртвом, највјероватније, конзумирао алкохол гдје је дошло до вербалног, а потом и физичког сукоба када је осумњичени искористио непажњу оштећеног и задао му више удараца тупим предметом у главу, нако чега су наступиле смртне посљедице", рекао је Иванић.

Према његовим ријечима, Завод за судску медицину Бањалука данас је обавио обдукцију тијела жртве.

"Немамо још званично извјештаје о налазу и мишљењу, али оно чиме тренутно располажемо је да је смрт наступила усљед повреда нанесених тупим предметом", додао је Иванић.

Далибор Иванић, начелник ЦЈБ Приједор

Он је нагласио да је осумњичени полицији признао дјело и показао мјесто извршења кривичног дјела, као и мјесто гдје је одбацио средство којим је извршио кривично дјело - чекић.

"На њему се налазе остаци крви. У претресу два објекта које је осумњичени користио пронађени су предмети који су отуђени с мјеста извршења кривичног дјела. Сви предмети су изузети и биће кориштени као доказ у кривичном поступку", истакао је Иванић.

Осумњичени ће данас бити предат у надлежност Окружног тужилаштва Бањалука.

"Лице А.Б. је вишеструки повратник у чињењу кривичних дјела крађа, тешка крађа, мучење, убијање и злостављање животиња, угрожавање сигурности, недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја и силовање у покушају", навео је Иванић.

Он је додао да је мотив извршења овог кривичног дјела користољубље и да се искључују мржња и национална нетрпељивост као евентуални мотиви.

Седамдесетчетворогодишњи Хасан Алић из Козарца, код Приједора, пронађен је јуче у поподневним часовима мртав у својој породичној кући у Козарцу.