latinica  ћирилица
04/05/2015 |  15:27 | Аутор: СРНА

Нова упозорења о терористичким нападима- СИПА и Гранична полиција на опрезу (ВИДЕО)

Гранична полиција БиХ проводи појачане мјере контрола на читавој граници БиХ у складу са појачаним безбједносним мјерама у цијелој земљи, саопштено је Срни из Граничне полиције.

Појачане мјере контрола посебно се односе на улаз и излаз из БиХ безбједносно интересантних лица која се доводе у везу са тешким кривичним дјелима попут тероризма, али и сва друга лица која се доводе у везу са било којом врстом криминала.

Појачане су и мјере безбједности службеника и материјално-техничких средстава Граничне полиције на граничним прелазима и у сједиштима организационих јединица.

Гранична полиција интензивирала је сарадњу са свим полицијским агенцијама у контексту размјене података, иако су и у досадашњем периоду све информације о безбједносно интересантним лицима просљеђивали надлежним институцијама.

"Не можемо рећи да ће појачане мјере повећати задржавања на граничним прелазима, то се може односити на евентуална појединачна задржавања у складу са законским поступањем наших службеника и њиховом процјеном", рекла је Срни портпарол Граничне полиције БиХ Санела Дујковић.

Агенција за истраге и заштиту  примила је информацију од Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ о могућем новом терористичком нападу на територији БиХ те, у оквиру својих надлежности и у сарадњи са локалним полицијским органима, предузима одговарајуће мјере и радње на њеној провјери.

Агенција за истраге и заштиту прослиједила је ову информацију и другим полицијским органима у БиХ, речено је данас Срни у Сипи.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је раније да су безбједносне службе у БиХ добиле дојаву о новим пријетњама терористичким нападом у БиХ.

"Добили смо одређену информацију од једне партнерске службе из региона да постоје индиције и обавјештајни податак о могућности новог терористичког напада у БиХ", рекао је Мектић.

Према његовим ријечима, предузете су и све мјере у вези са безбједношћу објекта за који је постојала одређена информација да би могао бити предмет напада.