latinica  ћирилица
04/05/2015 |  17:34 | Аутор: СРНА

Додик: Напад у Зворнику није био изолован случај

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да недавни терористички напад у Зворнику није био изолован случај, те оцијенио да и данашња лажна дојава о бомби у тој општини представља метод узнемиравања и да је апсолутно јасно да ће се и даље користити такве методе.
Предсједник Републике Српске Милорад Додик - Фото: СРНА
Предсједник Републике Српске Милорад ДодикФото: СРНА

Предсједник Српске је напоменуо да је пажљиво изабрана станица Полиције Републике Српске да се изврши терористички напад, убије полицајац и унесе нестабилност, прије свега у јавности.

"Наша полиција је веома активно дјеловала и она данас представља сигурно један од најважнијих фактора укупне стабилности у самој Републици Српској и ми ћемо наставити да развијамо њене капацитете", рекао је Додик за Радио телевизију Војводине.

Када је ријеч о данашњој лажној дојави о бомби у Зворнику, Додик је указао да и то, на неки начин, представља узнемиравање, а поготово у Зворнику који је "хтјели не хтјели, ипак ровит".

"У том погледу је апсолутно јасно да ће се и даље користити такве методе. Прије неколико дана је и у Градишци била таква дојава да је у школи постављена бомба, па је извршена евакуација. Када то чешће имате онда почнете да се некако навикавате да живите с тим, али напросто ћемо видјети начин како ћемо се томе супротставити", истакао је Додик

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ НА ПАРАДИ У МОСКВИ НА ПОЗИВ ПУТИНА

Предсједник Републике Српске Милорад Додик потврдио је да ће, на позив руског предсједника Владимира Путина, присуствовати паради поводом Дана побједе над фашизмом, која ће бити одржана 9. маја у Москви.

Предсједник Српске је истакао да ће паради присуствовати упркос томе што, како је навео, за неке то није политички коректно понашање.

Додик је рекао да се "зна ко су они за које то није политички коректно понашање", али да ће без обзира на то отпутовати у Москву и присуствовати паради.

На Црвеном тргу у Москви 9. маја ће бити одржана парада у част побједе у Другом свјетском рату.

Паради ће са простора бивше СФРЈ, уз Додика, присуствовати предсједник Србије Томислав Николић и предсједник Македоније Ђорђе Иванов.

Паради неће присуствовати предсједник Црне Горе Филип Вујановић, ни хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић.

Паради неће присуствовати ни бројни западни лидери, због тензија које постоје између Русије и земаља Запада због украјинске кризе.