latinica  ћирилица
04/05/2015 |  18:48 | Аутор: Мондо

"Орлови" без подршке навијача у Данској?

Фудбалска репрезентација Србије неће имати подршку са трибина стадиона у Копенхагену против Данске у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

Мондо се данас обратио Данском фудбалском савезу са молбом да одговоре на питање да ли ће бити продаје карата за навијаче Србије за меч који ће бити одигран 13. јуна ове године.

Укратко, редакција Монда добила је овакав одговор:

"Жао ми је што морамо да вас обавијестимо да за српске навијаче неће уопште бити продаје карата и не препоручује им се да сами купују карте јер ће бити удаљени са стадиона".

Разлог?

Фудбалски савез Србије није могао да гарантује за понашање српских навијача!

Ево цијелог писма које нам је прослијеђено мејлом:

"Поштовани, у вези са вашим питањем о картама за утакмицу Данске и Србије, за сектор на којем је требало да буду гостујући навијачи, са жаљењем вас обавјештавамо да за српске навијаче неће уопште бити продаје карата.

Према прописима УЕФА о квалификационим утакмицама, које се тичу прије свега безбједносних процедура, карте се расподјељују националним савезима и преко њих иде продаја. Већ извесно вријеме Дански фудбалски савез о томе разговара са Фудбалским савезом Србије како би српски савез пристао на уобичајени договор и процедуру у вези са картама за утакмицу у Копенхагену. Међутим, први пут нисмо могли да добијемо гаранције од Фудбалског савеза Србије за понашање властитих навијача.

Дански савез је имао консултације са надлежним органима УЕФА, који су нас информисали да Фудбалски савез Србије не жели да преузме одговорност за понашање својих навијача. Стога би потенцијално критичне ситуације ишле на душу Данског фудбалског савеза. Како дисциплински, тако и финансијски.

Због тога, Дански фудбалски савез, у договору са данском полицијом, неће одредити посебан сектор на стадиону за навијаче Србије.... Зато вас, са жаљењем обавјештавамо да ће карте бити у продаји само за навијаче данске репрезентације.

Навијачи који буду дошли на стадион, а који на било који начин искажу подршку Србији (било ношењем дреса или вербално) биће удаљени са стадиона. Тачније, ако буду дошли пред стадион у дресу неће им ни бити дозвољен улазак у објекат".