latinica  ћирилица
04/05/2015 |  22:14 | Аутор: СРНА

Новалић: Влада ФБиХ ће бити конструктиван партнер

Влада Федерације БиХ ће у раду Економско-социјалног савјета бити конструктиван партнер који неће само чекати да се усагласе друга два социјална партнера, рекао је федерални премијер Фадил Новалић на конститутивној сједници Економско-социјалног савјета ФБиХ.
Фадил Новалић (архив) -
Фадил Новалић (архив)

Новалић је током сједнице, на којој је било ријечи и о законским рјешењима која ће се морати разматрати с циљем економских реформи, нагласио да ће Влада ФБиХ прихватати конструктивна рјешења, без обзира да ли долазе од представника синдиката или послодаваца.

Он је истакао да конституисање Економско-социјалног савјета ФБиХ сматра првим кораком у провођењу зацртаних економских реформи, те да ће делегација Владе бити редовна и активна на свим сједницама.

Делегацију Владе ФБиХ у Економско-социјалном савјету, осим Новалића, чине и министар рада и социјалне политике Милан Мандиловић, министар финансија Јелка Миличевић, министар енергије, рударства и индустрије Реуф Бајровић, министар саобраћаја и комуникација Денис Ласић, министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудин Дедић, те министар развоја, предузетништва и занатства Амир Зукић.

У делегацији Савеза самосталних синдиката БиХ при Економско-социјалном савјету ФБиХ су предсједник Исмет Бајрамовић, предсједник Самосталног синдиката државних службеника и намјештеника у органима државне службе, судској власти и јавним установама у ФБиХ Салих Крушчица, предсједник Самосталног синдиката основног образовања и васпитања Селведин Шаторовић, предсједник Самосталног синдиката радника хемије и неметала БиХ Ката Ивељић.

Делегацију синдиката чине и предсједник Синдиката ХТ-а Мостар Перо Обад, предсједник Самосталног синдиката радника рудника ФБиХ Синан Хусић и Фикрет Алић из Синдиката "БХ Телекома".

Осим предсједника Удружења послодаваца ФБиХ Сафудина Ченгића, послодавце у Економско-социјалном савјету ФБиХ представљају још и Младен Пандуревић, Предраг Човић, Мирса Туце, Селим Бабић, Един Ибрахимпашић и Томислав Слишковић