latinica  ћирилица
05/05/2015 |  07:46 | Аутор: РТРС

Лига шампиона: Јувентус - Реал, РТРС од 20.35

Фудбалери Јувентуса дочекују вечерас од 20.45, уз пренос на нашој телевизији, мадридски Реал у првој утакмици полуфинала Лиге шампиона.
Лига шампиона: Јувентус - Реал (илустрација РТРС) -
Лига шампиона: Јувентус - Реал (илустрација РТРС)

У другом полуфиналном мечу, који је на распореду сутра, састају се Барселона и Бајерн.

Јувентус и Реал укупно су играли у 20 финала Лиге шампиона, односно Купа европских шампиона, и обје имају велика искуства у завршници тог такмичења.

Јувентус дочекује браниоца трофеја у позитивном раположењу, "Стара дама" је одбранила титулу првака Италије и жели да оствари добар резултат пред реваш сусрет на "Сантијаго Бернабеу".

Тренер Јувентуса Масимилијано Алегри вјерује да ће његов тим бити успјешнији од Реала у предстојећем полуфиналном двомечу.

Према ријечима Алегрија, "Стара дама" је, упркос великом притиску, спремна да покаже снагу и квалитет и пробије се у финале елитног такмичења.

"Када играте у полуфиналу Лиге шампиона, притисак је увијек присутан. Међутим, ми знамо да вриједимо, да смо јаки, и настојаћемо да се пласирамо у финале. Свјесни смо да смо једна од четири најбоље екипе у Европи", рекао је Алегри за званични сајт УЕФА.

С друге стране, "Краљевски клуб" води битку у Премери са Барселоном за титулу, у посљедњем колу савладао је Севиљу у гостима са 3:2, уз хет-трик Кристијана Роналда.

Тренер Реала Карло Анћелоти сматра да његов тим у Торину мора да одигра храбро против Јувентуса уколико рачуна на повољан резултат у првом мечу полуфинала.

Према мишљењу трофејног италијанског стручњака, исход данашњег дуела неће одлучити један играч.

"Кристијано Роналдо је у сјајној форми, одсуство повријеђеног Бенземе може да надокнати Чичарито, који је увијек пружао добре партије у нашој екипи. Не мислим да полуфинале може да ријеши један играч, било ко да је у питању. Ако играш храбро - побјеђујеш, у супротном губиш. Тако је у Лиги шампиона", рекао је Анћелоти, а преноси званични сајт УЕФА.

Вечерашњи дуел биће реприза финала елитног клупског такмичења из 1998. године, када је Реал у Амстердаму славио голом Предрага Мијатовића.

Посљедњи пут ова два клуба сусрела су се 2013. године у групној фази, када су ремизиртали у Торину (2:2), да би у Мадриду Реал био бољи са 2:1.

Проблем за оба тима представљају повреде, тако да ће Јувентус вечерас бити слабији за неиграње Асамое, Касереса и Погбе. С друге стране, Карло Анћелоти вечерас неће моћи рачунати на Абнера, Бензему и Модрића.

Утакмица Јувентус - Реал Мадрид ирга се вечерас са почетком у 20 часова и 45 минута, уз пренос на нашој телелевизији.