latinica  ћирилица
05/05/2015 |  08:55 | Аутор: СРНА

Ђокић: Неће бити приватизације "Електропривреде"

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да предузећа из система "Електропривреде Републике Српске" неће бити приватизована, али да је занимљива понуда премијера Србије Александра Вучића о сарадњи два електроенергетска система.
Петар Ђокић (архива) -
Петар Ђокић (архива)

Ђокић је за прву наредну заједничку сједницу влада Републике Српске и Србије најавио кандидовање одређених пројеката, као и наставак реализације започетих из сектора енергетике.

"План премијера Србије не подразумијева продају, односно куповину, него искључиво пословну сарадњу двије електропривреде. Само на тим основама, које подразумијевају обострану корист, можемо се даље договарати", рекао је Ђокић за "Прес Репубика Српска".

Он каже да ресорном министарству још нису званично достављени детаљни резултати анализе првих количина нафте из прве бушотине у Посавини, али да информације којима се тренутно располаже указују да ће извјештај бити позитиван, те да је нафта доброг квалитета.

"Српска снажно подржава овај пројекат и недавно смо склопили анекс споразума, а уговором је продужен рок радова на овој бушотини. Сигурни смо да ће се овај пројекат још развијати и да ће бити успјешан", рекао је Ђокић.