latinica  ћирилица
05/05/2015 |  13:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Маричић: Паризан дугује 15 милиона евра

Фудбалски клуб Партизан има дуг од 12 милиона евра, а једини излазак из кризе је продаја играча и повратак навијача на трибине, октрио је данас члан Управног одбора задужен за финансије Иван Маричић.

Маричић је рекао да Партизан дугује око 15 милиона евра, има потраживања од 6,8 милиона, међутим само 2,8 милиона евра може да наплати.

"Остала потраживања нису наплатива. Имали смо уговор са Сарагосом послије продаје Ивана Обрадовића, али не можемо да наплатимо посљедњу рату, јер је клуб отишао у стечај. Имали смо спонзорство Галенике, која је у сличним проблемима, па ни тај новац не можемо да добијемо", рекао је Маричић на конференцији за медије.

Он је истакао да је најбоља шанса за опоравак продаја играча, од које клуб већ годинама преживљава.

"Ми смо за ових неколико мјесеци успјели да смањимо трошкове. Партизан је велики систем, само на одржавање стадиона годишње оде 22 милиона динара, на плате играча је у 2014. години потрошено 366 милиона динара. Да бисте играли такмичења, поготово у Европи, неопходно је направити велике финансијске напоре. Највећи приходи су од продаје играча, али и стална производња професионалаца у Земунелу", објаснио је Маричић.

Према његовим ријечима, приоритет клуба је пласман у Европу, јер Партизан само пет одсто прихода има од домаћег такмичења у које спадају ТВ права и претплатне карте.

"Када бисмо сваке недјеље имали 30.000 људи на стадиону, спонзори би сами долазили, не бисмо морали да их зовемо. Зато морамо да радимо на томе да вратимо навијаче, да их едукујемо", закључио је Маричић.