latinica  ћирилица
05/05/2015 |  13:59 | Аутор: Мондо

Торомановић: Нисам могао поднијети нерад

Капитен рукометне репрезентације Босне и Херцеговине Мухамед Торомановић напустио је бх. селекцију, а у разговору за "Дневни аваз" открио је разлог за овакав потез.

"Да смо добили Литванију у Каунасу, вјероватно ме нико не би звао", почео је причу искусни пивот.

"Нисам могао више да подносим констатан нерад! Накупило ми се све од Свјетског првенства, када није било објашњења зашто немамо контру, полуконтру, течана напад. Све је то шкрипало, а ми ни након првог наредног окупљања нисмо поправљали те ствари", рекао је Торомановић.

Иако је играо 53 минута у Цазину објаснио је да на линију од шест метара за то вријеме није добио ниједну употребљиву лопту.

"За цијели меч Сењамин Бурић је добио једну и изборио седмерац. Генерално смо одиграли катастрофално, а исто се поновило и у другој утакмици".

О Драгану Марковићу, који је селектор "змајева" и човјек чија је максима "репрезентација је светиња", Торомановић је рекао да је потпуно у праву. Али...

"Знам ја много боље од Марковића да је репрезентација светиња. Селектор је допустио очит пад дисциплине као да смо се задовољили самим одласком на Мундијал у Катару и као да послије тога ништа више није битно".

Према његовим ријечима, саиграчи из селекције БиХ имали су разумијевања за његову одлуку о одласку.

"Рекао сам прије ручка да више психички не могу да издржим, упознао сам их са својим ставом. За ручком сам такође рекао да нећу промијенити мишљење. Селектор је понављао 'не разумијем, не разумијем', а његов помоћник Зухдија Коркарић рекао 'сачекај да ручамо'. То ме додатно разбјеснило, стајао сам и хтио да пукнем", нагласио је између осталог Торомановић.

Бх. рукометаши након четири кола квалификација за првенство Европе заузимају другу позицију у групи са три бода, једним мање од лидера Данске.