latinica  ћирилица
05/05/2015 |  14:59 | Аутор: СРНА

Давидовић: Важна израда Омладинске политике до 2020. године

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић истакла је да је једна од најзначајнијих активности у овој години израда документа Омладинска политика Републике Српске за период од 2016. до 2020. године, чијом се примјеном могу обезбиједити услови да млади остају у Српској.
Састанак - омладинска политика до 2020.године (Фото: vladars.net) -
Састанак - омладинска политика до 2020.године (Фото: vladars.net)

На конститутивној сједници Савјета за младе Републике Српске, на којој је Давидовићева изабрана за предсједника, закључено је да ће чланови Савјета осигурати активно учешће свих надлежних институција у креирању овог документа, као и у реализацији планираних активности у оквиру годишњих акционих планова.

Планирано је да се у наредном периоду појача међуресорна сарадња и израда заједничких пројеката који ће допринијети побољшању положаја младих у Републици Српској, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта.

Конститутивној сједници присуствовали су и министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић, помоћник министра за омладину Бранка Малешевић, помоћник министра здравља и социјалне заштите Амела Лолић, шеф кабинета у Министарству финансија Милорад Ђурђевић, предсједник Омладинског савјета Републике Српске Милош Благојевић и представници овог савјета Богдан Вицановић и Небојша Савановић.

Савјет за младе Републике Српске формирала је Влада Републике Српске на приједлог Министарства породице, омладине и спорта као тијело задужено за развој омладинске политике.