latinica  ћирилица
05/05/2015 |  15:07 | Аутор: СРНА

У сриједу сунчано, температура до 32 степена

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра прије подне биће сунчано уз умјерену облачност, док се у другом дијелу дана и током ноћи очекују пљускови и грмљавина, саопштили су метеоролози.
Прољеће - Фото: РТРС
ПрољећеФото: РТРС

Јаче грмљавинско невријеме је могуће у сјеверним подручјима БиХ.

У Републици Српској јутро ће бити претежно ведро и угодно топло. Током дана температура ваздуха ће бити знатно изнад просјека за ово доба године.

Касније поподне на сјеверозападу и сјеверу долазиће до постепеног развоја облака који ће донијети повремене пљускове са грмљавином.

Увече и у ноћи киша ће јачати, биће понегдје и локалних непогода уз обилније падавине, грмљавину и појаву града, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура од 12 до 18, а највиша дневна од 26 до 32 степена Целзијусова, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура у 14.00 часова: Бјелашница 13, Чемерно 20, Калиновик и Купрес 23, Гацко, Хан Пијесак, Мраковица, Невесиње 24, Ливно, Дринић 25, Билећа 26, Соколац и Требиње 27, Бихаћ, Дрвар, Градачац, Неум и Сарајево 28, Бугојно, Добој, Горажде, Мостар, Србац и Зворник 29, Бијељина, Јајце, Приједор, Сански Мост, Зеница, Фоча, Мркоњић Град, Чапљина, Нови Град, Рибник, Рудо и Шипово 30, Бањалука 31 и Вишеград 32 степена Целзијусова.