latinica  ћирилица
05/05/2015 |  15:30 | Аутор: СРНА

Неопходна анализа система локалне самоуправе

У Републици Српској неопходно је приступити свеобухватној анализи система локалне самоуправе и изради нових законских рјешења којима ће се боље уредити овај систем, констатовано је на састанку министра управе и локалне самоуправе Српске Лејле Решић са члановима Клуба делегата из реда бошњачког народа у Вијећу народа Српске.
Састанак министра управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић и са члановима Клуба делегата из реда Бошњачког народа - Фото: СРНА
Састанак министра управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић и са члановима Клуба делегата из реда Бошњачког народаФото: СРНА

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске рекла је Срни да је на састанку било ријечи и о актуелној ситуацији у општинама и градовима Српске, са посебним акцентом на примјену Закона о локалној самоуправи.

"Констатовали смо да је неопходно приступити свеобухватној анализи система локалне самоуправе и изради нових законских рјешења којима ће се уредити систем локалне самоуправе, предуприједити блокада рада органа и ојачати улога мјесних заједница у том систему", навела је Решићева.

Она је истакла да ће се размјеном искустава доћи до квалитетнијих законских рјешења.

Састанку је присуствовала и помоћник министра за ресор локалне самоуправе Миланка Шопин. У име Клуба делегата из реда бошњачког народа у Вијећу народа Републике Српске састанку у овом министарству присуствовали су Мујо Хаџиомеровић, Енес Суљкановић и Кемо Чамџија.