latinica  ћирилица
06/05/2015 |  16:38 | Аутор: РТРС

Хит на интернету: Црногорци у Непалу

Какве везе има земљотрес у Непалу са Црном Гором, као и са тренутно једном од најпопуларнијих Фејсбук група са ових простора?

Након катастрофалног земљотреса у Непалу, многе компаније широм свијета су се придружиле акцији у помоћи угроженом становништву. Изузетак није ни црногорски оператер Телеком.

Наиме, овај оператер је омогућио свим својим корисницима бесплатне позиве из фиксне и мобилне мреже, али и бесплатне СМС порука ка Непалу. Исто тако, роминг позиви из Непала ка Црној Гори су бесплатни.

Након што је ову вијест Телеком подијелио на Фејсбуку, услиједила је гомила духовитих коментара.  Убрзо је на Фејсбуку настала група Црногорци у Непалу, која је за кратко вријеме добила преко осам хиљада лајкова.

Црногорци и Непал

Ово су неке од  порука са тог профила:

- Свим припадницима православне вјероисповјести на Непалу који славе Ђурђевдан, овим путем честитам крсно име. Опростите ми што очамах са честитком, крива је разлика у временској зони...

- Имам 3 славе вечерас у Катманду не знам на коју прво да одем

- Не зовите до śутра кумимо ве капицом, е бисмо прилегли мало. Свако добро!

- Зна ли неко какво је стање у Покхари? Не јавља ми се брат од теткине стрине,треба неки сир слани из Пљеваља да му пошаљем.

- "С ким год сам се чуо, нико није заспива' од телефона... зову људи, мајка ми полуђе", "Мој брат од тетке अशोक, с мајчине стране од срца се захваљује на овако великодушној помоћи", само је један од духовитих коментара на овој Фејсбук страници.

 - С Хималаја подврискује вила, поздрав'те ми и Ранка и Мила! ДПС Катманду

 Црногорци у Непалу