latinica  ћирилица
08/05/2015 |  20:08 | Аутор: ТАНЈУГ

Лопов одбацује кривицу за пљачку: Рекао сам молим лијепо

Полиција у америчкој држави Вирџинији ухапсила је 23-годишњег пљачкаша на основу снимка крађе који је сам поставио на друштевним мрежама.
Пљачкашева цедуља којом тражи новац од благајнице - Фото: Screenshot
Пљачкашева цедуља којом тражи новац од благајницеФото: Screenshot

Младић је украо 150.000 долара из једне банке у граду Вирџинија Бич тако што је службеници на шалтеру пружио папирић са захтјевом да напуни врећу са новцем и преда му је.

Након што је благајница то учинила, побјегао је поносан на свој подвиг који је све вријеме снимао и фотографисао.
Само неколико минута касније, поставио је видео снимак и фотографије на Инстаграму и то на властитом профилу, чиме је полицији увелико олакшао посао.

Недуго затим нашао се иза решетака.

Прича има још невјероватнији наставак: иако је сам пружио доказе, млади лопов упорно негира кривицу, тврдећи да се његов поступак не може оквалификовати као пљачка јер је свој захтјев за "подизање" новца пропратио једним "молим лијепо".

"Не може се рећи за мене да сам пљачкаш, пошто сам благајницу лијепо замолио да ми да новац. Могла је да ме одбије, у ком случају бих отишао", испричао је лопов у интервјуу за телевизију NewsChannel 3.

Садржај његове поруке, на којој је нацртао и смајлија, није без хумора: "Потребно ми је 150.000 долара. Одмах! Молим лијепо. Полиција може стићи за четири минуте. Био бих вам захвалан ако бисте укључили аларм тек минут након мог одласка".

Необични пљачкаш тврди да се снимио не из глупости већ из предострожности: "Подијелио сам снимак како бих се заштитио од полиције у случају да ме оптужи за насилну крађу".

Глупост или ингениозност, сазнаће се 12. јуна када му је заказано суђење.