latinica  ћирилица
11/05/2015 |  08:29 | Аутор: РТРС

Додик: Српска може рачунати на финансијску помоћ Русије (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска може рачунати на финансијску помоћ Русије и да ће она наставити да се реализује.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је у емисији "Актуелно" наше Телевизије рекао да је позван на међународни економски форум у Санкт Петербургу 18. јуна, чији је домаћин руски предсједник Владимир Путин, што ће бити прилика за дужи разговор о свему томе.

Говорећи о војној паради у Москви Додик је истакао да је ова величанствена свечаност дио враћања поноса Русије, а да бојкот појединих земаља треба посматрати као дио прекрајања историје и геостратешких интереса те да је изузетно важно присуство представника Републике Српске у Москви.

Предсједник Додик изјавио је да Српска има већи степен државности него БиХ и да се никада неће одрећи идеје да је она држава.
Додик је нагласио да БиХ има само међународни капацитет и признање, које би једино недостајало Српској да јој у међувремену нису отете надлежности.

Коментаришући терористички напад у Македонији и недавни у Зворнику, предсједник је истакао да је Република Српска свјесна опасности од тероризма, и да зато јача своје полицијске капацитете, што је потврђено и акцијом "Рубен".