latinica  ћирилица
13/05/2015 |  15:19 | Аутор: СРНА

Чордаш: До краја године почиње градња 36 станова

Да би био затворен колективни центар у Кладарима и алтернативни смјештаји, у Модричи ће до краја године почети градња 36 станова за које су Влада Републике Српске и модричка локална управа обезбиједили 2.000.000 евра, изјавио је данас у овој општини министар за избјегла и расељена лица Српске Давор Чордаш.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Чордаш је рекао да ће бити грађена два стамбена објекта за која ће Влада Српске, у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативних смјештаја, посредством осигурања јавних стамбених рјешења /ЦЕБ два/ у Републици Српској, обезбиједити 1,5 милион евра, а општина 500.000 евра.

"Данас смо прецизирали обавезе Министарства и локалне управе за израду пројекта који би био завршен до октобра, када би била проведена тендерска пруцедура избора извођача радова", навео је Чордаш, након састанка са начелником општине Модрича Младеном Крекићем, коме су присуствовали и потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић и савјетник предсједника Српске Миладин Драгичевић.

Чордаш је изразио увјерење да ће колективни центар у Кладарима и алтернативни смјештаји у Модричи бити распуштени у идућој години.

Чордаш је навео да је за Пројекат ЦЕБ два у Републици Српској обезбијеђено 18.190.000 евра кредитних средстава.

Начелник општине Модрича Младен Крекић рекао је да ће општина обезбиједити земљиште, пројектну и грађевинску документацију за изградњу објеката и распуштање колективног центра у коме избјегла и расељена лица живе у веома тешким условима.

"Потпредсједника Републике Српске, министра и савјетника предсједника Српске, упознали смо и о безбједоносној ситуацији у Модричи, као и о пројектима које морамо реализовати да би биле саниране посљедице катастрофалних поплава које су прије годину дана захватиле Модричу", навео је Крекић.

Јерковић и Чордаш посјетили су данас жупне уреде у Модричи и Гаревцу.