latinica  ћирилица
14/05/2015 |  13:26 | Аутор: СРНА

Фергусон: Реформама до више улагања и напретка

Амбасадор Велике Британије у БиХ Едвард Фергусон рекао је да је Рудник олова и цинка "Сасе" у Сребреници фирма са одличним менаџментом која запошљава више од 500 људи са овог подручја, од чега добробит има и много шира заједница, и изразио наду да ће реформе које проводе све владе у БиХ довести до платформе која ће резултирати са више улагања и напретка.
Рудник Сасе - Фото: СРНА
Рудник СасеФото: СРНА

Фергусон, који се обратио учесницима првог Рударско-геолошког форума "Сребреница 2015", рекао је да је Рудник "Сасе" под управом британске компаније "Минеко", која улаже пуно како у Републику Српску, тако и у БиХ у подручју рударства, али и у хидроелектране.

Он је захвалио министру индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петру Ђокићу и Влади Српске за подршку у досадашњем раду "Минека" на овом подручју.

Фергусон је додао да се у Споразуму за раст и запошљавање, а касније и у заједничкој изјави коју су потписале све институције и водеће странке у БиХ, низом реформи наведених у тим документима покушало радити на рјешавању уклањања препрека и оптерећења превеликог бирократског апарата, превише доприноса јавном сектору, те неких питања у вези са корупцијом, да би се дошло до више улагања.