latinica  ћирилица
14/05/2015 |  20:07 | Аутор: РТС

Савршен професор - Предаје и чува вам дијете

Потез Сиднија Енгелберга, 67-годишњег професора на Универзитету у Јерусалиму, одушевио је милионе људи широм свијета. Када је дијете његове студенткиње заплакало док је држао предавање, Сидни се није дао омести, узео га је, смирио и наставио излагање држећи га у наручју.
Професор Сидни Енгелберг - Фото: РТС
Професор Сидни ЕнгелбергФото: РТС

Сидни, иначе отац четворо дјеце и деда петоро унучади, врло је либералан и често излази својим студентима у сусрет. Имајући у виду да предаје на мастер студијама, свјестан је да међу његовим студентима има и мало старијих, а понекад и младих мајки, којима дозвољава да на предавања доводе своју дјецу.

Међутим, када је студенткињи беба почела да плаче, Сидни се није дао омести. Младу мајку било је толико срамота да је кренула да напусти предавање, али јој није дозволио.

Не желећи ни да му предавање пропадне, узео је дијете у наручје и смирио га. Након тога наставио је да предаје са малишаном у рукама.

Понашање професора, који већ 45 година предаје, одушевило је његове студенте, који су овјековјечили његово предавање с малишаном у рукама и поставили на друштвене мреже. Фотографије су се врло брзо прошириле интернетом, а милиони људи похвалили су Енгелбергов потез.

Његова супруга каже да су и она и њен супруг веома изненађени публицитетом.

- Добио је неколико љубавних писама - каже кроз смијех супруга Фреди Сискинд Енгелберг.

Његова ћерка каже да Сидни дозвољава младим мајкама да са дјецом присуствују његовим предавањима на мастер студијама бихевиоризма. Дозвољава им чак и да их доје.

- Ниједна мајка не треба да бира између свог дјетета и образовања - истиче Сидни.