latinica  ћирилица
16/05/2015 |  12:38 | Аутор: СРНА

Отворен међународни џудо турнир "Куп Приједора"

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић отворила је 3. међународни џудо турнир "Куп Приједора".
Приједор - 3.међународни џудо турнир "Куп Приједора" - Фото: СРНА
Приједор - 3.међународни џудо турнир "Куп Приједора"Фото: СРНА

"Џудо је олимпијски спорт који оплемењује душу и тијело, а затим и адекватан начин одбране и ефикасан начин самоодбране", рекла је Давидовићева отварајући такмичење у СД "Младост" у Приједору.

Она је навела да је џудо спорт који у Приједору има дугу традицију и зато је посебно радује што се овај међународни турнир организује трећи пут, јер, како је рекла, овај град и овај спорт то заслужују.

Давидовићева је нагласила да је Република Српска посљедњих година изњедрила многе талентоване џудисте који сада бране боје Србије на међународном пољу, а неки од њих су и европски прваци.

"Надам се да овдје, међу вама, има још таквих који ће, почевши од овог турнира, кренути даље на поход на Балкан, Европу и свијет. Свим џудистима из других земаља желим да се угодно осјећају у Приједору и Републици Српској и да нам се опет врате наредне године", поручила је Давидовићева.

Трећи међународни џудо турнир "Куп Приједора" окупио је 23 клуба са око 270 такмичара из БиХ, Србије, Хрватске и Словеније.