latinica  ћирилица
16/05/2015 |  12:44 | Аутор: ТАНЈУГ

Вујошевић: Павловић неће играти, термин није у интересу кошарке

Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да се екипа за дерби са Црвеном звездом, први ове сезоне у домаћој Суперлиги, спрема као и за сваки други меч и потврдио да Саша Павловић због повреде неће играти.
Душко Вујошевић (фото:svet.rs) -
Душко Вујошевић (фото:svet.rs)

"Очекујем да Павловић буде у тиму сљедеће недјеље, значи за двије утакмице. Мачван ће играти, имао је баналну повреду и није била потребна већа терапија. Имамо и своје стандардне проблеме, али сад нећу о њима да се не понављам. Спремамо се максимално, од играча очекујем борбу и да после меча нико у свлачионици не каже, јао што нисам то урадио. Ако буде тако - бићу задовољан", изјавио је Вујошевић на конференцији за медије у дворани "Пионир".

Ипак, према његовим ријечима сутрашњи дерби, дуел два непоражена тема, у припреми се ни по чему не разликује од других утакмица.

"Зна се како игра Звезда, јако, чврсто, у одбрани на граници прљавог. Имају доминантног Марјановића, око њега се све врти. Цијела екипа има квалитет и озбиљна је пријетња", констатовао је тренер "црно-бијелих".

Он је прокоментарисао и чињеницу да се дерби "поклапа" са финалном утакмицом Евролиге између Реала и Олимпијакоса.

"Свим љубитељима кошарке то смета, знам да је у питању конкурентност међу телевизијама, али без обзира све, тај термин није у интересу кошарке. Морало је да се нађе рјешење како би љубитељи кошарке пратили оба догађаја", закључио је Вујошевић.

Дерби седмог кола КЛС између Црвене звезде игра се сутра од 21 сат у дворани "Пионир".