latinica  ћирилица
20/05/2015 |  14:15 | Аутор: Агенције

Свађе, неспоразуми и кашњење..све због ретроградног Меркура!

Почевши од данас па до 12. јуна, Меркур је у ретроградном ходу, што знацима под његовим утицајем доноси невоље углавном у комуникацији.
Меркур - Фото: илустрација
МеркурФото: илустрација

Под ретроградним ходом планете се подразумијева привидно кретање у назад ("иде у рикверц"). Енергија ретроградне планете је оштећена - симболика планете која иде ретроградним ходом се мијења. Сем Мјесеца и Сунца, остале планете имају периоде када иду ретроградно.

Кад Меркур крене уназад


Меркур је планета која се у својој основној симболици односи на мисли, комуникацију, писање, саобраћај (кретање, путеве, превозно средство), дјецу, рођаке, трговину. Ретроградни ход Меркура управо највише утиче на поменуту симболику - грешке у процјенама, повећана је могућност да нас неко превари, да нешто не видимо добро (нарочито ако купујемо или потписујемо), губимо документа, непажљиви смо у саобраћају и слично.

Како он утиче на нас?

Код неких ће ретроградни Меркур појачати вољу а код других ослабити (зависи како је положен у тренутку рођења саме особе). Често се неки пројекат покреће са мртве тачке јер једноставно нађемо везу или карику која нам је недостајала (пошто резонујемо другачије). Опет, извјесни послови могу непотребно да се искомпликују током ретроградног хода Меркура. Тада је проблем комуникација међу сарадницима или се једноставно разболи особа на коју се ослањамо па хтели - не хтели морамо да чекамо и импровизујемо.

Можемо ли некако да умањимо негативан утицај, шта да радимо?


Под ретроградним ходом (кретањем планете у назад) треба да сагледамо неке протекле утицаје и бавимо се стварима које су дио прошлости - платимо заостале рачуне, обично обновимо неки контакт, узмемо да прочитамо књигу која нам је дуго примамљива...