latinica  ћирилица
24/05/2015 |  12:50 | Аутор: Агенције

Он је Форест Гамп, претрчао је Америку!

Патрик Свини с правом носи титулу "стварног Фореста Гампа", јер је дуж сјеверноамеричког континента претрчао онолико километара колико стаје у 128 маратона.
Патрик Свини - Фото: AFP
Патрик СвиниФото: AFP

Свини је претрчао више од 4.000 километара, а његова рута водила га је кроз 14 савезних држава, од источне до западне обале САД. Да ствар буде фасцинантнија, овај 36-годишњак је већину свог пута претрчао у сандалама или бос!

Постао је права медијска звезда у САД, а становници који су га виђали како трчи кроз њихов комшилок са одушевљењем су му добацивали чувену реплику из Оскаром награђеног филма "Форест Гамп": "Трчи, Форесте, трчи!"

Патрик Свини је иначе веган, те је тим његов подухват, због ограничене исхране, за додатну похвалу.

Када су га упитали чиме се хранио током великог напора, одговорио је да се "наоружао црном кафом, сендвичима са путером од кикирикија, авокадом и чипсом."

- Био сам забринут због благе повреде коју сам добио на маратону неколико недмеља раније. Током трчања је било тешких тренутака, али одустајање није било на мојој листи. Када сам завршио, истовремено сам осметио и тугу и олакшање - рекао је Свини.

Током свог јединственог подухвата, Свини се суочавао са свим временским условима: од врелине сунца без дашка вјетра, до читавог мјесеца трчања кроз кишу и снијег. 

Када су га упитали шта га је подстакло на овај подухват, рекао да је то урадио због прикупљања донација за "Клуб од 100 миља", организације чији је циљ што већи подстицај младих Американаца да се баве трчањем.