latinica  ћирилица
26/05/2015 |  14:19 | Аутор: СРНА

Србац- Рок за примопредају дужности 30. мај

Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске упутило је 22. маја, под ознаком "хитно", упозорење органима општине Србац да без одлагања или најкасније за осам дана буде извршена примопредаја дужности између опозваних и новоизабраних општинских функционера, саопштено је из СНСД Србац.

У саопштењу се наводи да ће ресорно министарство, уколико у року од осам дана не дође до примопредаје, поднијети тужбу надлежном суду ради изрицања одговарајуће привремене мјере којом ће бити обезбијеђено функционисање Скупштине општине Србац.

Примопредаја дужности требало би да буде извршена између опозваног предсједника и потпредсједника Скупштине општине Србац Зорана Ђукића и Драгана Лепира и новоизабраних Горана Гаврановића и Теодора Стојковића, као и између опозваног секретара Драгице Вранић и новоизабране Слађане Шкрбић.

Одлуку о смјени и именовању ових функционера донијела 9. априла скупштинска већина коју чини 15 одборника од укупно 25. Скупштинску већину чини 12 одборника СНСД, два одборника СДС и један одборник ДНС.

Смијењени функционери нису хтјели да предају печат, службене просторије, стручну службу и службена документа, па је затражена помоћ ресорног министарства.

Покушај примопредаје у присуству три представника Министарства обављен је 21. маја у згради општине Србац, али се у томе није успјело, јер су опозвани функционери у присуству адвоката одбили да то учине и упутили другу страну да своја права потраже на суду, сматрајући да донесене одлуке нису легитимне.