latinica  ћирилица
28/05/2015 |  08:38 | Аутор: Агенције

Емери: Заслужили смо трофеј

Тренер Севиље Унаи Емери изјавио да су његови фудбалери заслужено одбранили титулу у Лиги Европа побједом над украјинским Дњепром у финалу.
Унај Емери (ФОТО: futbolprimera.es) -
Унај Емери (ФОТО: futbolprimera.es)

Фудбалери Севиље одбранили су трофеј у Лиги Европа, пошто су синоћ у Варшави у финалу побиједили Дњепар са 3:2 послије преокрета.

"Жељели смо много да освојимо ово такмичење, цеијла Севиља је то жељела. Радост је мјера нашег рада. На полувремену смо обавили један разговор у свлачионици, гдје сам играчима рекао да морају да остану мирни, јер сам знао да нас чека још много рада и у одбрани и у нападу, да сви морамо да пружимо максимум. Ова екипа је заслужила трофеј", рекао је тренер Севиље, а преносе шпански медији.

"Пласман у финале Лиге Европа је за нас био веома битан... Када смо већ стигли до финала, само смо уживали у њему", додао је Емери.

У медијима се посљедњих дана доста спекулисало да ће Емери сљедеће сезоне предводити неку другу екипу ван Пиринејског полуострва, али је тренер Севиље рекао да је срећан у клубу из Андалузије.

Стријелац два гола у вечерашњем финалу за Севиљу, Колумбијац Карлос Бака, рекао је да је екипу до тријумфа носила велика жеља за трофејем.

"Веома сам срећан због трофеја, то је био наш циљ. Много смо га жељели. Побједоносни гол посвећујем Богу, колумбијском народу и мојој жени. Трећи гол је нешто посебно. Желим да уживам сада. Најбитније је да је тим освојио трофеј", рекао је Бака.

Севиља је тако четврти пут освојила Лигу Европа и постала први клуб коме је то пошло за руком, али је и изборила пласман у Лигу шампиона наредне сезоне.