latinica  ћирилица
10/06/2015 |  14:53 | Аутор: РТРС

Пас искочио испред аутобуса да би спасио слијепу власницу

Један њујоршки пас водич искочио је испред школског аутобуса како би од озбиљних повреда заштитио своју слијепу власницу.
Пас Фиго спасио власницу (Фото: Twitter) -
Пас Фиго спасио власницу (Фото: Twitter)

Златни ретривер Фиго и његова власница Одри Стоун у понедјељак су шетали Њујорком, а док су прелазили улицу мало већом брзином се према њима приближавао школски аутобус.

Захваљујући тренинзима и инстинктима, Фиго је схватио да ће аутобус ударити његову власницу и зато се бацио испред возила како би је заштитио.

Пол Шварц који је видио инцидент изјавио је да је возач вјероватно мислио да ће пас и његова власница брже прећи улицу као и то да, иако су обоје повријеђени, лабрадор је примио већи ударац.

Након инцидента Фиго је са повријеђеном ногом дохрамљао до своје власнице и није желио да се помјери чак ни када је стигла хитна помоћ.

Један од медицинских техничара изјавио је да је пас био веома миран, није лајао и само је гледао у своју власницу, као да је желио да буде сигуран да је она добро.

Стоун је претрпјела прелом десног лакта, има три сломљена ребра, фрактуру чланка и лобање, док Фиго има дубоку рану на нози због које су ветеринари морали да га оперишу.

Док се Стоун опоравља у болници, ветеринарско особље води рачуна о Фигу и чуваће га све док и он и његова власница не буду могли да оду кући заједно.