latinica  ћирилица
16/06/2015 |  08:35 | Аутор: СРНА

Након 13 мјесеци у ријеци Босни, "голф" поново код власника

Црвени "голф двојка", власништво Синише Старчевића, на сувом се нашао након 13 мјесеци од како је у налету водене масе у мајској поплави прошле године потонуо са ивице моста у добојском насељу Баре.
Након 13 мјесеци у ријеци Босни, "голф" поново код власника - Фото: СРНА
Након 13 мјесеци у ријеци Босни, "голф" поново код власникаФото: СРНА

- Иако су ми говорили да је ријека Босна ауто однијела чак до Шамца, нисам губио наду да ћу га пронаћи. Прије 18 година увезао сам га из Њемачке и захваљујући њему преживљавали смо некако и ја и моја породица, рекао је Старчевић, док је багер из корита извлачио аутомобил.

Старчевић, који је дугогодишњи рибар, одазвао се прошле године позиву Цивилне заштите да заједно са пријатељима чамцем помогне у евакуацији и снабдијевању грађана насеља Баре који су били угрожени поплавом.

- Тог 15. маја прешао сам `голфом` мост из правца Кожуха. Напријед се није могло јер је вода већ поплавила другу страну, а убрзо ни назад, тако да сам ауто оставио уз саму ивицу моста, са којег га је бујица однијела заједно са мостом, присјећа се Старчевић.

Од губитка аутомобила, каже он, у том тренутку теже му је пало што је беспомоћан слушао запомагање и дозивање у помоћ становника чије су куће биле поплављене.

Старчевић каже и да није губио наду да ће пронаћи аутомобил, и наводи да је годину дана чамцем пловио око и изнад возила, а уочио га је прије 10 дана.

- Рибари су говорили да је виђен код Модриче и Шамца. Сва наведена мјеста сам обишао проналазећи по који црвени дио туђих возила. И ето, био сам увјерен да ћу га наћи, и то баш на овом терену, око 300 метара од моста, рекао је Старчевић.

Захваљујући ниском водостају из воде је вирио дио црвеног крова, што су касније потврдили и рибари који су мјесто обилазили чамцима.

Старчевић, за којег је црвени голф "двојка" више од аута, каже да ће сада морати да га се ријеши.

- Мораћу га се ријешити, нешто у отпад, а нешто у дијелове, каже Синиша.