latinica  ћирилица
03/07/2015 |  17:53 | Аутор: РТРС

Браћа Мамић и даље у Словенији

Браћа Мамић се, упркос расписаној потјерници, и даље са адвокатом Чедом Продановићем налазе у Словенији. мамићи су осумњичени за корупцију, утају пореза, те давање и примање мита.

Здравко Мамић у Словенији се обратио окупљеним новинарима, којима је изјавио како ће и он и његов брат Зоран до недјеље навече остати у Словенији, гдје ће радити на програму тренинга екипе Динама.

- Ми смо рекли да ћемо се одазвати на позив који смо добили, позвали смо наше адвокате Чеду Продановића и госпођу Слокови

- Знајући за програм који ми овдје имамо и по којем смо дошли, јер ипак ријеч је о тиму која мора за седам дана да представља Динамо у Еуропи, обећавам да неће доћи до промјене плана, ми ћемо у недјељу навече бити доступни свим органима, обећао је Мамић.

Дамир Врбановић, који је такође осумњичен у овом случаају, већ је у рукама истражилаца. Одмах након што је слетио на загребачки аеродром Плесо, дочекали су га полицијски службеници и привели.

Ускок је јуче испитао ухапшеног порезника који је Мамићима наводно помагао у утаји пореза.Према незваничним информацијама ријеч је порезнику из Сесвета Милану Пернару који је јуче одведен у полицији, а након разговора с Ускоковим истражиоцима биће познато хоће ли га тужилаштво задржати у истражном затвору.

О