latinica  ћирилица
08/07/2015 |  11:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Двоје повређених на трчању са биковима у Памплони

Хиљаде мјештана и туриста жељних авантуре трчало је данас са биковима другог дана фестивала Сан Фермин у шпанском граду Памплони, при чему је двоје људи повријеђено.
Фестивал Сан Фермин у Памплони - Фото: AP
Фестивал Сан Фермин у ПамплониФото: AP

У саопштењу локалне болнице се наводи да је један Шпанац хоспитализован због повреде ребара, док је једном држављану Француске указана помоћ због повреда меких ткива, али је он касније пуштен кући, пренијела је агенција АП.

Током данашње трке са биковима, која је трајала два минута и 14 секунди, нико није прободен роговима.

Јуче, првог дана осмодневног фестивала Сан Фермин, двоје Американаца и један Британац су прободени роговима, а у трци је повријеђено још осам људи. Сви осим двојице Американаца су истог дана пуштени кући.

Један од Американаца је 38-годишњи радни терапеут са Флориде Мајк Вебстер, који на фестивалу Сан Фермин учествује већ 11. годину, а за то вријеме је са биковима трчао 38 пута.

Трка са биковима се одржава сваки дан у 8 часова током осам дана, колико траје фестивал Сан Фермин. Трка се одвија тако да се шест бикова и њихов претходник пуштају из тора да трче улицама до локалне арене, док испред њих трче људи. Трка се одвија уским улицама, у дужини од укупно 850 метара, а завршава у арени за борбе за биковима.

Укупно је 15 људи изгубило живот у трчању са биковима у Памплони од 1924. године, кад је почела да се води евиденција.