latinica  ћирилица
15/07/2015 |  09:05 | Аутор: Dnevnik.hr

Ухапшен јер је у возу пунио батерију телефона

Један од највећих проблема власника паметних телефона јесте кратко трајање батерије јер "сурфање" интернетом, прегледање видеозаписа и играње игара могу јако брзо испразнити батерију па се телефони морају пунити два или три пута дневно.
Ајфон - Фото: илустрација
АјфонФото: илустрација

Прије неколико дана проблема с батеријом на свом ајфону имао је и Робин Ли, 45-годишњи умјетник из Велике Британије који је мобилни телефон одлучио напунити укључивши га у електричну утичницу у возу. Уз те утичнице стоји упозорење како су оне намијењене само за повезивање уређаја за одржавање и чишћење возова те нису намијењене за јавну употребу јер би повезивањем с уређајима попут преносних рачунара могло доћи до оштећења.

Ли се није обазирао на та упозорења те је током вожње напунио мобител – када га је примијетила припадница PCSO-а (ријеч је о цивилним јединицама с неким полицијским овлашћењима које су, између осталог, задужене за сигурност у возовима), рекла му је да је илегално користио утичницу и прекршио закон те је на сљедећој станици позвала полицију која га је ухапсила.

Ли је "полудио" због хапшења рекавши како због такве ствари није требао бити ухапшен и да је цијела ситуација невјероватна и смијешна.

Он је убрзо пуштен због прекршаја везаног уз "кориштење утичнице без одобрења", али је поново ухапшен због "неприхватљивог понашања" према полицајцима.

Иначе, према британском закону о крађама из 1968. године, максимална казна за овакав прекршај може износити и до пет година затвора, али се Ли не треба бојати казне јер против њега неће бити подигнута оптужница због кориштења утичнице.

Прошле недјеље медији су пренијели вијест о 19-годишњем Нику Силвестрију који се, прије почетка представе на Бродвеју, попео на бину и укључио пуњач за телефон у утичницу.

Гледаоци су прво мислили како је и то дио представе – поготово што је утичница била лажна и била је дио кореографије, али након што га је обезбјеђење избацило, исмијали су овог младића. Разлог због којег се попео на бину биле су, како је накнадно рекао медијима, дјевојке које су га "звале цијели дан", а њему је батерија пала на само пет одсто.